Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Onderzoeken IT-uitgaven verschillen

  • Gerrit

    De ene marktonderzoeker voorspelt voor 2003 hogere uitgaven aan IT, terwijl een andere juist een daling verwacht. Ook de voorspelde percentages waarmee bedrijven het budget verlagen of verhogen, verschillen flink.

    Zo voorspelt Forrester Research dat bedrijven volgend jaar een magere procent meer aan IT uitgeven. Marktonderzoeker Gartner concludeert echter dat één op de drie cio's het IT-budget met drie procent wil verhogen.

    Dataquest, een onderdeel van Gartner, is een stuk optimistischer. Volgens hen geven bedrijven volgend jaar al snel zeven procent meer uit aan IT. Zakenbank Merril Lynch concludeert na onderzoek dat bedrijven volgend jaar juist massaal willen besparen op IT.

    born : Infoworld 12-12-02

  • Danny Peters

    Deze onderzoeken zijn natuurlijk vaak subjectief en lastig te vergelijken. Welke uitgangspunten zijn genomen bij het onderzoek? Welke bedrijven zijn ondervraagd?

    - Hoeveel hebben de bedrijven al geinvesteerd in IT?

    - In welke branche is het bedrijf opererend?

    - Wordt IT meer of minder noodzakelijk bij een verslechterende economie? Ook daar zijn de meningen over verdeeld.

    Deze keer heb ik geen uitgesproken mening. Natuurlijk kan in sommige gevallen meer investeren in IT leiden tot een verhoging van omzet en winst, daarentegen kan juist de besparing op het IT-personeel en de inkrimping van investeringen leiden tot minder kosten en dus een verhoging van het netto-resultaat. Is beide wat voor te zeggen, toch?

    Met groet,

    Danny Peters