Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

VS roepen hulp in van cio's

  • trendspotter

    De Amerikaanse overheid roept de hulp in van chief information officers uit het bedrijfsleven. Lee Holcomb van het Amerikaanse Department of Homeland Security (DoHS) wil de cio's een belangrijke rol laten spelen bij de taken van dit nieuwe ministerie. Holcomb wil dat cio's overheidsdiensten gaan adviseren over praktijkcases.

    meer info zie Infoworld: http://infoworld.nl/nieuws/bericht.phtml?id=5350

  • Danny Peters

    We zien steeds vaker dat adviseurs (lees: externen) ingehuurd worden om dit soort problemen op te lossen. Vaak zien bedrijven dit als tijdelijke krachten, mensen die bij een implementatie of reorganisatie de boel op poten moet zetten. Daarna loopt het wel vanzelf en wordt het contract met de consultant (CIO) niet verlengd.

    Ik ben benieuwd hoe het project, zoals beschreven in het artikel, verlopen is en of alle werknemers ook als werknemer beschouwd worden en dus al hun vragen beantwoord worden.

    Mijn visie is dat er een CIO in dienst is en blijft. Deze kan vanuit ICT/Marketing/Communicatie of extern aangesteld worden. Soms kunnen dit dan mijns inziens meerdere personen in 1 functie zijn, een CIO-team. Zij dragen zorg voor het informatiemanagement en de koppeling tussen ICT en business. Vaak blijkt dit de koppeling te zijn tussen eerstelijn en tweedelijn, en tussen front en back office. Deze uitleg zorgt vaak voor meer begrip bij werknemers.

    Is het mogelijk CIO's tussen het management en de werkvloer in te laten opereren of moeten zij altijd zitting nemen in het MT en waarom?

    Met groet,

    Danny Peters