Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

opleidingstrajecten cio's

  • Paul

    Wie weet, welk opleidingstraject de meeste cio's hebben genoten?

    is het op hbo niveau of hoger? kun je op mts niveau met informatica ook die kant op?

    Paul

  • Patrick Mast

    Paul,

    Ik weet niet echt of er onderzoek bestaat dat een duidelijk antwoord op je vraag zal geven, maar ik kan je er wel het volgende over vertellen.

    CIO moet je zien als de hoogste ICT positie binnen een bedrijf, en veelal bestaat deze positie alleen bij grotere bedrijven, zoals bijv. ook CFO (Chief Financial Officer).

    Als je kijkt naar posities als ICT Manager / ICT Director / VP (Vice President) of ICT daar wordt veelal een academische opleiding gevraagd. Omdat van oudsher informatica geen aparte studie was, zie je momenteel nog veel mensen met een andere opleiding. In de toekomst zal dit wellicht steeds vaker iemand zijn met een informatica opleiding, mist er ook maar genoeg business kennis aanwezig is. De CIO is veelal geen “techneut”, maar iemand die een brug kan slaan tussen techniek en de business, en kan communiceren op het niveau van het (top)management.

    Mocht je eens van gedachten willen wisselen met mensen in dit soort functies, dan moet je een kijken op http://www.comge.nl, de website van de Vereniging van IT-Managers.

    Verder kan je op de CIO pagina ook nog vele andere bronnen van informatie vinden!

    Patrick

  • Danny Peters

    Inderdaad Patrick, de CIO heeft juist ‘geen’ technische kennis, maar kan deze perfect toepassen. De brug slaan tussen techniek en werknemers, tussen techniek en management EN niet te vergeten tussen management en werknemers.

    Aan Paul:

    Kijk op http://www.svc.fcj.hvu.nl voor een HBO opleiding tot CIO. CIO wordt je niet bij je eerste baan, maar de basis moet je wel leggen in opleiding en werkervaring. Kennis van business en ICT is vereist, kennis van mensen des te meer. De driehoek van mensen, middelen en organisatie maken de CIO (met natuurlijk een aantal jaren praktijkervaring).

    Met groet,

    Danny Peters