Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden rond ICT

  • Gerrit

    'Positie IT-manager niet verankerd'. Zo kopt Infoworld in een bericht op 13-12-02. IT-beslissers slagen er maar moeilijk in om hun positie binnen het bedrijf ‘te kunnen verkopen’. Meer dan twintig procent van de businessmanagers heeft geen flauw idee wie verantwoordelijk is voor de ICT-besluiten binnen de organisatie. Een dergelijke onduidelijkheid leidt er toe dat medewerkers het risico lopen bij de verkeerde persoon of afdeling aan te kloppen met voorstellen voor ICT-investeringen of ICT-projecten. Dit blijkt uit het ‘Trends in ICT 2003’ rapport van Ernst & Young.

    bron : Infoworld 12-12-2002

  • Danny Peters

    Dan doet de IT-manager iets niet goed. In samenspraak met de afdeling Communicatie moet toch echt wel duidelijk gemaakt worden wie er over de ICT gaat. De ideeenbus in de kantine is toch allang vervangen door een e-mailformulier op het intranet? Een uitgelezen mogelijkheid voor de IT-manager om ideeen en vragen af te vangen en direct op te lossen.

    Dat businessmanagers geen flauw idee hebben wie verantwoordelijk is is de fout van deze managers, zij behoren niet alleen het organigram te kennen, zij behoren ook te weten bij wie zij moeten aankloppen als systemen niet werken of verbetervoorstellen vanaf de werkvloer doorgespeeld moeten worden. Middle-managers lijken nooit schuldig, maar kunnen in deze wel degelijk een nuttige rol vervullen. Zij kunnen een voortrekkersrol innemen en duidelijkheid verschaffen over de structuur/strategie en tbv's van de CIO.

    Met groet,

    Danny Peters